یک منبع مطلع در بیمارستان فجر نیروی هوایی تهران گفته است که آرمیتا گراوند، دختر دانشآموزی که روز ۹ مهر پس از بیهوشی در واگن مترو به بیمارستان منتقل شد، «دچار خونریزی مغزی و خونریزی در جمجمه» شده و دلیل افت فشار و بیهوشی او همین مسئله است.
بر اساس این گزارش، آرمیتا گراوند در این بیمارستان همچنان در کُما بهسر میبرد، اما در مورد علت به کمارفتن او به طور شفاف اطلاعرسانی نمیشود.
این منبع مطلع به «رادیوفردا» پیشتر به نقل از شاهدان عینی که با آرمیتا به بیمارستان رفته بودند، گفته بود که هنگام ورود سه دختر دانشآموز به ایستگاه مترو، چند مامور به آنها که حجاب اجباری بر سر نداشتند تذکر دادند و پس از درگیری لفظی، یکی از مأموران، آرمیتا گراوند را هُل داد.
بر اساس اعلام برخی منابع موثق دیگر، در بدو ورود به بیمارستان، آرمیتا علائم هوشیاری نداشته و فقط ضربان قلب او جریان داشته، که پس از سیتیاسکن، خونریزی مغزی در پی ضربه به سر تشخیص داده میشود.
به گفته این منبع، طبقه اول بیمارستان فجر نیروی هوایی که آیسییو این بیمارستان در همین طبقه قرار دارد، در کنترل نیروهای امنیتی است.
مأموران لباس شخصی در بیمارستان حضور دارند و اجازه رفتوآمد به این طبقه به هیچکس، حتی کارکنان بیمارستان داده نمیشود و از روز دوشنبه تمام ملاقاتهای این بخش لغو شده است. اجازه ملاقات به خانوادههای بیماران دیگر در این بخش هم داده نمیشود.
در همین حال وبسایت «دیدهبان ایران» روز چهارشنبه، سه روز پس از بیهوشی آرمیتا گراوند در ایستگاه «شهدا» خط ۴ مترو تهران، نوشت که «دیدهبان ایران برای پیگیری ماجرا با محل تحصیل آرمیتا گراوندی تماس گرفت. در گفتوگوی خبرنگار دیدهبان ایران با بخش معاونت آموزشی هنرستان عروهالوثقی که آرمیتا گراوند دانشآموزش بوده، مسئولان این هنرستان مایل به ارائه توضیحات دربارهٔ آرمیتا نبودند؛ با این بهانه که خانواده این دانشآموز دچار حاشیه خواهد شد.»
این سایت خبری میافزاید که «هنوز هیچ توضیح قانعکنندهای در اختیار رسانهها برای اتفاقی که منجر به مصدومیت دختر دبیرستانی شده ارائه نشده است. ارگان مطبوعاتی دولت هم شب گذشته ویدئویی از گفتوگو با پدر و مادر این نوجوان منتشر کرده که حاوی هیچ نکته تازهای نیست.»
در همین حال، برخلاف پیامهای کاربران شبکههای اجتماعی که از ضربه به سر این دختر دانشآموز بر اثر درگیری به هنگام تذکر حجاب خبر میدهند، روزنامه همشهری، ارگان مطبوعاتی شهرداری تهران، در گزارشی تذکر حجاب به آرمیتا گراوند و دوستانش را تأیید کرده اما بدون ارائه ویدئو یا سندی مدعی شده که «با این دانشآموز برخورد فیزیکی صورت نگرفته است.»
این ادعا در حالی منتشر میشود که مسئولان دولتی همچنان از تهیه گزارش از سوی خبرنگاران در این مورد جلوگیری میکنند. مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق نیز که برای تهیه گزارش در این زمینه به بیمارستان رفته بود، برای چند ساعت بازداشت شده بود.
در همین حال بنا به گزارشی از خبرگزاری «تسنیم» در شبکه ایکس (توئیتر سابق)، مسعود درستی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، به بیمارستان محل بستریشدن آرمیتا گراوند رفته و گفته که «هماکنون این فرد در بیمارستان تحت فرایند درمانی قرار دارد.»
او با حضور در این بیمارستان و در مصاحبه با رسانهها، هیچ توضیحی در مورد علت به کما رفتن این مسافر مترو نداده و تنها گفته است که «ما درخواستمان از مسافران در ارتباط با چنین مواردی این است که آرامش خود را حفظ کنند و همکاران ما بتوانند در چنین مواقعی کار خود را انجام دهند.»
مسعود درستی، مدیرعامل مترو، روز ۱۰ مهر در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفته بود که فیلمهای مداربسته ادعای درگیری عوامل مترو با این دختر را رد میکند و «هیچگونه درگیری لفظی و فیزیکی بین مسافران با آنها یا عوامل مترو در دوربینها ثبت نشده است.»
اما هنوز فیلم دوربینهای مداربسته از لحظه ورود این سه دختر به ایستگاه مترو شهدا و همچنین پیش از ورود آنها به واگن مترو منتشر نشده است.
در این میان، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز ۱۱ مهر مصاحبهای با پدر و مادر این دختر منتشر کرد که در آن نام این دانشآموز ۱۶ ساله نام آورده نشد و به وضعیت جسمی فعلی او نیز اشارهای نشد.
منبع رادیو فردا میگوید که این ویدئو در بیمارستان و در حضور نیروهای امنیتی از اعضای خانواده او گرفته شده است.
به گفته این منبع، خانواده آرمیتا از سوی نیروهای امنیتی تحت فشار هستند و کسی در بیمارستان اجازه نزدیکشدن و صحبت کردن با اعضای خانواده او را ندارد.
وزیر امورخارجه آلمان میگوید دوباره دختری دیگر برای زندهماندن میجنگد فقط به این دلیل که موهایش را در مترو نشان داده است.
آنالنا بربوک روز چهارشنبه با «غیرقابل تحمل»خواندن رفتار جمهوری اسلامی با این دختر نوجوان و خانوادهاش، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «جای والدین آرمیتا گراوند روبروی دوربین نیست، آنها حق دارند بر بالین دخترشان حاضر باشند.»
اشاره وزیر امورخارجه آلمان به ویدئوی منتشر شده از خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، است که در آن والدین خانم گراوند جلوی دوربین آورده شدهاند.
بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این ویدئو را «اعتراف اجباری» نامیدهاند.