وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این که جمهوری اسلامی، پیشنهاد بازگشت به برجام را رد کرده است، افزود، واشینگتن همچنان بر این باور است که دیپلماسی کارآمدترین راهکار برای تعامل با پرونده هستهای ایران است.
آنتونی بلینکن به «العربیه» گفت که جوانان ایرانی از خواستههای خود برابر رژیم ایران دفاع میکنند. او در سخنانش به تمرکز آمریکا بر سرکوب رژیم جمهوری اسلامی علیه مردم ایران در خیابانها اشاره کرد.
بلینکن با تاکید بر حمایت آمریکا از مردم ایران، افزود: «ما تصمیم به تغییر رژیم را به مردم واگذار میکنیم.»
به گفته بلینکن، «رژیم ایران این ایده را در میان مردم رواج میدهد که آمریکا خواهان تغییر رژیم است.»
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه با تاکید بر این که ایران از روسیه در جنگ علیه اوکراین حمایت کرده و پهپاد و دیگر تسلیحات را در اختیار مسکو قرار میدهد، از تحویل پهپاد و موشک توسط ایران به روسیه ابراز نگرانی کرد.
رئیس دیپلماسی آمریکا با بیان این که جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور بر عزم خود مبنی عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای ایران تاکید کرده، خاطرنشان کرد که همه گزینهها برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای روی میز است.
او با اشاره به این که واشینگتن همه مسئولان سرکوب در ایران را هدف تحریم قرار داده، افزود که کشورش به جستجوی راههایی برای متوقفکردن فعالیتهای شرارتآمیز جمهوری اسلامی ایران ادامه میدهد.
به گفته بلینکن، هدف اصلی اقدامات نظامی آمریکا بهویژه رزمایشهای مشترک با اسرائیل، بازدارندگی متجاوزان است.
وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد که در راستای کاهش تنش، با اسرائیلیها و فلسطینیها مذاکره خواهد کرد.
در خصوص روابط عربستان سعودی و آمریکا، بلینکن با بیان این که مناسبات دو کشور، مهم بوده و دهههاست ادامه دارد، خاطرنشان کرد که عربستان سعودی، حمایت گستردهای از اوکراین در مقابله با تهاجم روسیه کرده است.
وزیر خارجه آمریکا با بیان این که سعودی در مجمع عمومی علیه جنگ روسیه در اوکراین رای داد، تاکید کرد که روابط با ریاض باید بازتاب منافع و ارزشهای مشترک باشد.
او همچنین گفت: «ما از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت نگران هستیم.»
بلینکن بار دیگر تاکید کرد که واشینگتن با ریاض در راستای پایاندادن به جنگ یمن، همکاری دارد.
بلینکن در بخش دیگری از این مصاحبه در خصوص پرونده لیبی، تصریح کرد که واشینگتن از برگزاری انتخابات در این کشور در شرایط کنونی حمایت کرده و روی کار آمدن یک دولت شفاف و قانونی که نماینده مردم لیبی باشد را ضرورتی اساسی میداند.
وزیر خارجه آمریکا با بیان این که فرستاده سازمان ملل به لیبی در صدد برگزاری انتخابات در آینده نزدیک است، خاطرنشان کرد: «حفظ وحدت لیبی تنها از طریق انتخاباتی ممکن است که بیانگر خواست مردم باشد.»
بلینکن در ارتباط با موضوع سوریه، بار دیگر بر موضع آمریکا مبنی بر رد هر گونه عادیسازی با رژیم بشار اسد تاکید کرد.
به گفته او، هر گونه عملیات نظامی در سوریه (اشاره به اقدام احتمالی ترکیه در خاک سوریه)، منجر به کاهش تمرکز در روند مقابله با «داعش» خواهد شد.
بلینکن در عین حال اذعان کرد: «ترکیه، منافع امنیتی مشروعی در سوریه دارد و ما در این مورد اختلاف نظر نداریم.»
وزیر خارجه آمریکا گفت که واشینگتن از همه طرفها در سوریه بهویژه از آنکارا خواسته است از تشدید تنشها در این کشور اجتناب کنند.