وبسایت «رویداد 24» در گزارش درباره مشکلات ریشهای آب در شهرها و روستاهای خوزستان، نوشته است ۷۰۰ روستا و تعدادی از شهرهای این استان، آب برای تامین نیازهای انسانی ندارد.
بر اساس این گزارش، شبنم قنواتیزاده، مدیرعامل «موسسه جلگه سبز خوزستان» گفت: «از سال ۷۸ به بعد در شهرهایی مانند خرمشهر و آبادان مردم نمیتوانند از آبی که از لوله آب ساختمان میآید استفاده کنند. بیشتر افرادی که مجبورند از این آب استفاده کنند با مشکلات پوستی مواجه هستند که علت آن بالا بودن میزان شوری آب و غیرقابل استفاده بودن آن است. از این سال به بعد مردم این دو شهر مجبور به خرید آب هستند و این موضوع تبدیل به یک امر عادی و حتی شغل فروش آب تسویه شده هم در این راستا ایجاد شده است.»
در بخش دیگری از این گزارش به نقل از قنواتیزاده آمده است «کوی سیاحی هم یکی از مناطق حاشیهای اهواز بوده و در منطقه ۶ این شهر واقع شده است. آبفا برای مردم این منطقه آب شرب نبرده است. این مردم به ناچاری اقدام به حفر چاه کردهاند و شیرابههای فاضلاب وارد چاه و آبهای زیرزمینی میشود. به علاوه سیستم فاضلاب هم ندارندو شهرداری تعدادی جوی برای جمعآوری آبهای سطحی ایجاد کرده است که فاضلاب منازل داخل این جویها میریزد. تعدادی از کودکان داخل فاضلاب غرق شده و مردهاند. وضعیت آب در مناطق خوزستان واقعا تاسفبار است. مردم چنین مناطقی معمولان تمکن مالی بسیار پایینی داشته و توانایی خرید آب را ندارند. بچهها در این مناطق در فاضلاب شنا میکنند. مردم این مناطق دامدار بوده و گاومیش دارند این حیوانات برای خنک شدن به جای ورود به آب وارد فاضلاب میشوند. این موضوع میتواند بر سلامت شهروندانی که از لبنیات آنها استفاده میکنند تاثیر منفی بگذارد.»
طبق این گزارش «اولین دلیل این مشکلات مدیریت ناکارآمد در حوزه کلان آب است که در کل کشور قابل مشاهده بوده، اما در استان خوزستان به توان ۲ رسیده است. ما هنوز نمیدانیم که چرا در حوزه آب که با حیات انسان در ارتباط است باید از مدیران بیدانش در حوزه آب وزارت نیرو استفاده کنیم. ما افرادی را پیدا کردیم که تنها با لابیهای سیاسی در وزارت نیرو کار میکنند در هر استانی که مشکلات آبی وجود دارد چنین مواردی هم هست. ما افراد با دانشی را دیدیم که زیردست افراد بیدانش کار میکنند و آنچه میگویند گوش شنوایی ندارد که نهایتا نتیجه این اتفاقات دودی است که به چشم مردم میرود.»