وزیر نفت رژیم ایران در جلسه هماهنگی برای بودجه سال آینده از نیاز ۱۶۰ میلیارد دلاری در پروژههای نفت و گاز کشورش خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی نفت و گاز ایران، جواد اوجی در نشست با مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامهوبودجه گفت که «در سالهای گذشته سرمایهگذاری لازم در صنعت نفت و گاز انجام نشده است، حال اینکه برای پاسخ به نیاز کشور به ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این حوزه نیاز داریم.»
او با بیان اینکه اگر برای توسعه هزینه نشود در آینده به واردکننده این محصولات تبدیل میشویم، افزود: «در سرمایهگذاریها باید به آمایش سرزمین توجه بیشتری کرد؛ زیرا طرحهایی که توجیه اقتصادی ندارند دامن دولت و مجلس و اقتصاد کشور را خواهد گرفت.»
وزیر نفت ایران پیشتر خبر داده بود که این کشور با کمبود ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز در فصل زمستان مواجه خواهد شد.
محسن خجستهمهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، نیز اظهار کرد به دلیل افت تولید گاز در میدان پارس جنوبی اگر «سناریوهای جبرانی» اعمال نشود، ایران تا سال ۱۴۰۴ به یکی از واردکنندگان گاز در دنیا تبدیل خواهد شد.
مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس رژیم ایران هم از احتمال واردات گاز از ترکمنستان خبر داده بود. این در حالی است که ترکمنستان به دلیل بدهی ۲ میلیارد دلاری ایران، از ابتدای سال ۲۰۱۷ صادرات گاز به این کشور را متوقف کرده است.
مرکز پژوهشهای مجلس ایران نیز در گزارشی از وضعیت صنعت نفت و گاز ایران، خاطرنشان کرد که حدود ۶۱ درصد از میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و با افت فشار مخزن و کاهش تولید مواجه هستند.
از سویی محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت تولید برق نیروگاههای حرارتی ایران ضمن ابراز نگرانی از کمبود منابع سوخت مایع و گاز در این کشور، از احتمال خاموشی در زمستان به دلیل کمبود سوخت خبر داده بود.
زمستان سال گذشته قطعی گاز و خارجشدن نیروگاههای سیکلگازی موجب شد تا تهران و بسیاری از شهرهای دیگر ایران شاهد قطعی گسترده برق باشد. قطعی گاز سبب شد تا نیروگاهها برای تامین برق، مازوت را جایگزین گاز کنند و این تغییر در سوخت مصرفی باعث آلودگی شدید هوا در بسیاری از نقاط ایران شد.