به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس یک مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه تصریح کرد که ایالات متحده در آخر این هفته (روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ ژوئیه) جتهای جنگنده اف ۱۶ به محدوده تنگه هرمز در خلیج فارس اعزام میکند تا با اقدامهای جمهوری اسلامی در توقیف کشتیها مقابله کند.
او افزود که جتهای اف ۱۶ قرار است جنگندههای تهاجمی ای ۱۰ را که اکنون بیش از یک هفته در محدود تنگه هرمز سرگرم گشتزنی هستند، تقویت کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از این مقام ارشد پنتاگون که نامش فاش نشده، همچنین گزارش داد که هدف از اعزام و استقرار جتهای جنگنده اف ۱۶ در منطقه، تأمین حفاظت و پوشش هوایی برای کشتیهایی است که در خلیج فارس در حرکتاند و از تنگه هرمز عبور میکنند.
به گفته او، این اقدام ابعاد نظارت ارتش آمریکا در منطقه را افزایش میدهد و عاملی بازدارنده در برابر جمهوری اسلامی خواهد بود.
نیروی دریایی آمریکا حدود ۱۰ روز پیش (چهارشنبه ۱۴ تیر) اعلام کرده بود که برای جلوگیری از توقیف دو نفتکش تجاری در خلیج عمان توسط نیروهای جمهوری اسلامی مداخله کرده است.
به گفته تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده، نیروهای ایرانی در تلاش بودند دو نفتکش تجاری را که بهطور قانونی در آبهای بینالمللی حرکت میکردند، توقیف کنند. شناورهای جمهوری اسلامی پس از پاسخ نیروی دریایی آمریکا به سیگنال اضطراری یک نفتکش، عقبنشینی کرده و به این ترتیب دو کشتی تجاری موفق به ادامه راه خود شده بودند.
هاوکینز در این رابطه تصریح کرده بود که «نیروهای آمریکایی هشیار و آماده حفاظت از حقوق ناوبری حمل و نقل قانونی دریایی در آبهای حساس خاورمیانه هستند.»
خبرگزاری بلومبرگ نیز اوایل ماه مه سال جاری میلادی گزارش داده بود که آمریکا در تلاش برای متقاعد کردن متحدان خود در منطقه خاورمیانه است تا دهها ربات شناور را با هدف تامین امنیت در آبراههای حیاتی و مقابله با تهدیدهای احتمالی از سوی جمهوری اسلامی در اطراف شبهجزیره عربستان فعال کند.
برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در این رابطه به بلومبرگ گفته بود که «پیش از پایان تابستان، بیش از ۱۰۰ ربات بدون سرنشین (که گاهی ربات دریایی نامیده میشوند) در خلیج فارس شناور خواهد شد.»
بر اساس دادههای نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا، جمهوری اسلامی در دو سال اخیر حدود ۲۰ کشتی تجاری با پرچمهای بینالمللی را مورد آزار، تهاجم و یا توقیف قرار داده است. ایالات متحده چنین اقدامهایی را «تهدیدی آشکار برای امنیت دریایی منطقه و اقتصاد جهانی» میداند.