مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن تائید به خطرافتادن امنیت غذایی شهروندان در شرایط کنونی، خبر داد که حدود ۲۲ درصد از کودکان زیر پنج سال در ایران در پی فقر غذایی دچار کوتاهی قد شدهاند.
فرامرز خدائیان با بیان اینکه امنیت غذایی به معنای داشتن غذای سالم به مقدار کافی است، گفت که برای تامین غذای ۵۰ سال آینده باید غذایی به اندازه ۱۰ هزار سال قبل تولید کنیم.
خدائیان در گردهمایی فعالان صنعت غذا در جنوب ایران که خبرگزاری «تسنیم» گزارش آن را منتشر کرد، «فراهمبودن غذا، دسترسی به غذا، سلامت و ثبات و تابآوری غذا» را چهار رکن اساسی امنیت غذایی دانست و تاکید کرد که مهمترین قسمت در صنعت غذایی، امنیت غذایی است.
به خطرافتادن امنیت غذایی مردم ایران به ویژه زنان و کودکان با تداوم گرانیهای افسارگسیخته و تورم فزاینده، مسئلهای است که کارشناسان و پژوهشگران از سالها پیش درباره آن هشدار دادهاند اما اینک سطح هشدارها به مقامهای دولتی و نزدیکان حکومتی نیز رسیده است.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو تنها مقام دولتی نیست که درباره به خطرافتادن امنیت غذایی هشدار میدهد. اندکی قبل ویدئویی از هادی موسوینیک، مدیرکل مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درباره سوءتغذیه کودکان در ایران هم در رسانههای اجتماعی فراگیر شد. او در آن ویدئو گفته بود که ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کودک در ایران دچار سوءتغذیهاند و از این میان نزدیک به ۱۰ میلیون تن از آنان زیر ۱۲ سال سن دارند.
موسوینیک همچنین هشدار داد که حدود ۵۷ درصد جمعیت ایران سوءتغذیه دارند که این یک فاجعه انسانی است. او با اشاره به اینکه طبق اعلام بانک جهانی، پناهجویان ساکن کمپهای پناهندگی باید روزانه دو هزار و ۱۰۰ کالری مصرف کنند، گفت که بالغ بر نیمی از جمعیت ایران توان تامین این میزان کالری روزانه را ندارند.
در حالی که بحران امنیت غذایی در ایران سلامت مردم بهخصوص کودکان را به خطر انداخته است، ابراهیم رئیسی و مقامهای دولتی پیوسته ادعای «رشد اقتصادی» و «کنترل تورم» را مطرح میکنند.
بانک جهانی بهتازگی در گزارشی اعلام کرد ایران رتبه پنجم تورم نرخ مواد غذایی در جهان را دارد. البته فقط دادههای جهانی نیستند که نرخ بالای تورم مواد غذایی در ایران را آشکار میکنند. پیشتر یافتههای یک کار پژوهشی در موسسه دولتی مطالعات و پژوهشهای بازرگانی منتشر شده بود که نشان میداد ایران در سالی که علی خامنهای آن را «کنترل تورم و رشد تولید» نامیده است، از نظر تورم نرخ مواد غذایی در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارشی اعتراف کرد جمعیت فقیر ایران طی یک دهه ۳۰ درصد بیشتر شدهاند. بر اساس این گزارش، ۳۰ درصد جمعیت ایران نیز «بر اساس معیارهای بسیار حداقلی فقیر محسوب میشوند.»
تورم مواد غذایی و به خطرافتادن امنیت غذایی، پیامدهای زیانباری برای مردم و بهخصوص کودکان دارد. در بزرگسالان، این مسئله خطر بروز انواع بیماریها را تشدید میکند و کمبود مواد مغذی مهم مانند پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی رشد جسمی کودکان را کند میکند و عوارضی مانند کوتاهی قد آنان را به دنبال دارد.