در پی موج اعتراضها به قتل حکومتی مهسا امینی، پس از بازداشت توسط پلیس موسوم به «امنیت اخلاقی» در تهران، شماری از معترضان در شهرهای تهران، سقز، و سنندج بازداشت شدند.
شبکه حقوق بشر کردستان روز شنبه ۲۶ شهریور از بازداشت دهها معترض در شهرهای سقز و سنندج خبر داد که تعداد دقیق و هویت بیشتر آنان نامعلوم است.
یکی از بازداشتشدگان فرانک رفیعی معرفی شده که روز یکشنبه ۲۷ شهریور در پی اعتراضهای سنندج بازداشت شده است.
در تهران نیز تعدادی از معترضان روز جمعه ۲۵ شهریور مقابل بیمارستان کسری بازداشت شدند که از تعداد دقیق و هویت بیشتر آنان اطلاعاتی منتشر نشده است.
زانیار محمدنژاد، شهروند کُرد ۲۳ ساله یکی از آنان است که از وضعیت و محل نگهداری او خبری در دست نیست.
لیلا میرغفاری، فعال مدنی، نیز یکی دیگر از افرادی بود که مقابل بیمارستان کسری بازداشت و پس از دو روز با قید وثیقه آزاد شد.
شبکه حقوق بشر کردستان همچنین در گزارشی نوشت که ماموران اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات با تعدادی از فعالان مدنی در استان کردستان از جمله ژینا مدرس گرجی، فعال حقوق زنان در سنندج تماس گرفته و آنان را تهدید کردهاند که در صورت فراخوان برای اعتراض یا شرکت در این اعتراضها بازداشت خواهند شد.
همزمان با این وقایع سکینه پروانه، زندانی سیاسی روز یکشنبه ۲۷ شهریور اعلام کرد که در اعتراض به قتل حکومتی مهسا امینی و همبستگی با مردم معترض در استان کردستان، اعتصاب غذای دو روزه خواهد کرد.
او همچنین اعلام کرد که قصد دارد برای مهسا امینی یک مراسم یادبود در زندان زنان مشهد برگزار کند.
سکینه پروانه که از آبان سال ۹۸ در زندان به سر میبرد، به اتهام «عضویت در گروه یا دستجات معاند نظام با هدف برهم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس محکوم شده و طی سالهای گذشته گزارشهایی از شکنجههای جسمی و روحی او در زندانهای مختلف منتشر شده است.
مهسا امینی که همراه با خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، روز سهشنبه ۲۲ شهریور به دست ماموران واحد موسوم به «پلیس امنیت اخلاقی» نیروی انتظامی بازداشت و به پایگاه پلیس در خیابان وزرا منتقل شد.
وی ساعاتی بعد در حالت کما به بیمارستان کسری در تهران منتقل شد و پس از سه روز درگذشت.
پزشکان اعلام کردند که او دچار مرگ مغزی شده و گزارشها حاکی است که مرگ مغزی او بر اثر ضرباتی بوده که در زمان بازداشت توسط ماموران به سر او وارد شده است.
مرگ این زن جوان خشم شهروندان ایرانی و کاربران شبکههای اجتماعی و نیز موج انتقادهای گسترده جهانی را در پی داشت.
پدر مهسا امینی روز یکشنبه 27 شهریور در اولین گفتوگوی خود با یک رسانه خارج از کشور، گفت: پزشکان بیمارستان کسری به او گفتهاند اگر ماموران ۱۰ دقیقه زودتر دخترش را به بیمارستان رسانده بودند، زنده میماند.