میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، محکومیت «تاریخی» حمید نوری، یکی از عاملان اعدامهای تابستان ۱۳۶۷ در سوئد را قابل تقدیر خواند.
او در توئیتی نوشت: «کشورها باید از صلاحیت قضائی جهانی، برای رسیدگی به جرائم جدی و اطمینان از احقاق حق و عدالت استفاده کنند.»
دادگاه سوئد حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت کرج را پس از حدود ۹۰ جلسه محاکمه، به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» و «قتل عمد» مجرم شناخت و او را به حبس ابد محکوم کرد.
نوری سال ۲۰۱۹ در یکی از فرودگاههای استکهلم بازداشت و به جرم دست داشتن در اعدام دستهجمعی و شکنجه زندانیان سیاسی در ایران در سال ۱۳۶۷ که بر اساس فرمان خمینی، رهبر وقت و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران انجام شده بود، به جنایات جنگی متهم و محاکمه شد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، حکم صادر شده برای نوری را «مردود و مخدوش» خواند و همزمان رئیس فراکسیون حقوق بشر و حقوق شهروندی مجلس رژیم ایران نیز گفت که دادگاه حمید نوری در سوئد «ناعادلانه» بوده است.
هیچ یک از کسانی که در اعدامهای دستهجمعی سال ۱۳۶۷ نقش داشتند، در سه دهه گذشته به عدالت سپرده نشده و از مجازات معاف بودهاند. نوری اولین فرد در این زمینه است که دادگاهی خارج از ایران به جرائم او رسیدگی کرد.
ابراهیم رئیسی، یکی دیگر از عاملان اصلی این کشتارها است که هم اکنون، سکان ریاست جمهوری ایران را بر عهده گرفته است.
یکی از وکلای نوری اعلام کرده است که موکلش درباره حکم صادر شده علیه او اعتراض خواهد کرد.
نهادهای حقوق بشری شمار افرادی را که در تابستان سال ۱۳۶۷ در نتیجه احکام صادره توسط «هیئت مرگ» اعدام شدند را ۵ هزار نفر برآورد کردهاند. این در حالی است که «سازمان مجاهدین خلق» قربانیان آن اعدامها را ۳۰ هزار نفر عنوان کرده است.