وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در کتاب جدید خود نوشت، رژیم جمهوری اسلامی که توسط خمینی بنیان گذارده شد، «سازمانی تروریستی» در قالب «حکومت» است.
مایک پمپئو در کتابش با عنوان «یک قدم عقب ننشین؛ نبرد برای آمریکایی که دوستش دارم»، اظهار داشت که رژیم ایران با ایجاد و حمایت از گروههای تروریستی مانند حزبالله لبنان و حوثیها بهدنبال توسعهطلبی در منطقه است.
پمپئو در این کتاب تاکید کرد که تفاوتی میان رژیم جمهوری اسلامی و سازمانهای تروریستی مانند القاعده وجود ندارد.
وی اشاره کرده که مقر اصلی القاعده بر خلاف تصور عمومی نه در افغانستان بلکه در ایران است.
پمپئو همچنین جزئیاتی از تصمیم کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در ژانویه 2020 را افشا کرده است.
او گفت، ترامپ در رابطه با کشتن سلیمانی تصریح کرد که الان وقت شلیک به سلیمانی و پایاندادن به عملیاتهای فزاینده تروریستی ایران است.
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا پیشتر تصریح کرد که سازمان سیا به فرار عوامل موساد از خاک ایران در فوریه 2018، پس از سرقت آرشیو اتمی جمهوری اسلامی، کمک کرده است.
پمپئو، روابط ویژه خود با یوسی کوهن، رئیس وقت سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل موسوم به «موساد» را نیز در کتاب جدیدش یادآوری کرده است.
او اظهار داشت: «پس از بازگشت از یک پایتخت اروپایی در هنگام پیادهشدن از هواپیما، تماسی از کوهن دریافت کردم و دوباره به درون هواپیما بازگشتم زیرا هواپیما دارای تجهیزات خاصی بود که امکان دریافت کاملا سری تماس از مقامات اسرائیلی را میسر میکرد.»
وزیر خارجه سابق آمریکا صدای طرف اسرائیلی تماسگیرنده را «آرام و مصمم» توصیف کرد.
پمپئو افزود: «کوهن به من گفت، مایک! تیم امنیتی ما هم اکنون یک عملیات بسیار مهمی را (در ایران) انجام داده است اما برای خروج برخی اعضای این تیم با مشکل مواجه شدیم. آیا میتوانم روی کمک شما حساب کنم؟»
بهرغم این که پمپئو نام عملیات و مدت انجام آن را در کتاب خود ذکر نمیکند، توصیف آن عملیات سری به «یکی از مهمترین عملیاتهای اطلاعاتی موفق»، با زمان و چگونگی عملیات سرقت اسناد اتمی ایران در سال 2018 مطابقت دارد.
وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده همچنین در کتاب خاطرات جدید خود تصریح کرد که شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، شخصیتی اصلاحطلب بوده که «ثابت خواهد کرد از مهمترین رهبران دوران خود و شخصیت مهم تاریخی در صحنه جهانی است.»
پمپئو در این کتاب با دفاع از پادشاهی سعودی نوشت، روابط دیپلماتیک او با سعودی حسادت برخی رسانههای آمریکایی را برانگیخته بود.
او با یادآوری اهمیت فوقالعاده روابط امنیتی و اطلاعاتی میان واشینگتن و ریاض، تاکید کرده که دولت ترامپ 13 شهروند سعودی را در رابطه با پرونده خاشقچی تحریم کرد.
وزیر خارجه پیشین آمریکا در خاطراتش آورده که در دوران وزارت او هند و پاکستان در آستانه «جنگ اتمی» قرار گرفتند.