جروزالم پست در گزارشی نوشت گزارشهای عصر شنبه نشان میدهد که حسین سلامی فرمانده سپاه نیز با معاون حزبالله دیدار کرده و گفته است که آنها باید خود را برای «فروپاشی» اسرائیل آماده کنند.
به گزارش واحد ترجمه شبکه رسانهای بیان، به نقل از جروزالم پست، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران در مراسم تحلیف خود میزبان تعدادی از رهبران برجسته تروریسم و رهبران گروههای طرفدار ایران بود و نشان داد که چگونه میخواهد از اهرمهای ایران در سیاست خارجی استفاده کند. روسای جمهوری قبلی ایران به او چارچوب قدرتمندی برای همکاری در سراسر منطقه دادهاند و به نظر میرسد رئیسی میخواهد قدرت این گروهها را افزایش دهد. این در حالی است که رسانههای ایران در مورد روابط جدید در حال بازارگرمی هستند و [رژیم ایران] همچنان تصور میکند که میتواند تحریمهای آمریکا را دور بزند.
ایران در 30 ژوئیه به یک کشتی در نزدیکی عمان حمله کرد و حزبالله در حمایت از ایران در 6 آگوست موشکهایی را به سمت اسرائیل شلیک کرد.
ملاقات بین شخصیتهای کلیدی ایران و شبکه تروریستی و گروههای نیابتی ایران به نوعی شبیه به ملاقات «پنج خانواده» در فیلم پدرخوانده است؛ زیرا چهرههای کلیدی دور هم جمع شدند. این اولین بار نیست که چنین اتفاقی میافتد، ایران در گذشته میزبان جناحهای فلسطینی، اعضای حشدالشعبی از عراق، حزبالله، حوثیها و دیگران بوده است.
گزارشهای عصر شنبه نشان میدهد که حسین سلامی، فرمانده سپاه با معاون حزبالله دیدار کرده و گفته است که آنها باید خود را برای «فروپاشی» اسرائیل آماده کنند؛ چراکه اینها بیانات همیشگی سپاه هستند. حوادث اخیر در لبنان و سواحل عمان و غزه نشان میدهد که ایران تهدیدهایی را در منطقه به دنبال دارد. سلامی گفت در جنگ بعدی هرگونه اشتباه اسرائیل میتواند منجر به فروپاشی آن شود.
به نظر میرسد در جلسات اخیر پیامرسانی و تهدیدات واقعی وجود داشته و همچنین ویدئوی منتشرشده در اینترنت نشان میدهد که حماس و حزبالله با حمایت نماینده اتحادیه اروپا به جایگاه خود افتخار میکنند. کارشناسان خاطرنشان کردهاند که حضور اسماعیل هنیه، رهبر حماس [در مراسم تحلیف رئیسی] نشان میدهد که چگونه ایران پیامی را در مورد تعهد خود به حماس اعلام میکند. ایران احتمالاً پشت موج حملات اخیر به اسرائیل در ماه مه بوده است. سپاه که با رئیسی و رهبری هم عقیده است، به طور فزایندهای ایران و سیاست خارجی آن را اداره میکند. علاوه بر هنیه از حماس، نعیم قاسم، مقام حزبالله نیز در این مراسم حضور داشتند. حضور رهبر حماس در منطقه مورد توجه قرار گرفت. رئیسی از حماس برای »پیروزی» در درگیری اخیر در ماه مه تقدیر کرد. حضور رهبر حماس و دیگر نمایندگان گروههای تروریستی و همچنین تشریفات رسمیای که آنها دریافت کردند از دید مفسران فضای مجازی مخفی نماند. همچنین حزب حاکم ترکیه در سال 2020 از حماس تشریفات رسمیای به عمل آورده است و به نظر میرسد از نفوذ بیشتری در منطقه برخوردار است.
ایران میخواهد از حماس بیشتر علیه اسرائیل استفاده کند و همچنین میخواهد با حزبالله همکاری کند و در روزهای اخیر هم تنشهای اسرائیل و حزبالله را از نزدیک زیر نظر داشته است. علاوه بر این رئیسی میخواست علاقه خود را به سیاست عراق نیز نشان دهد.
ایران از هیئت دولت اقلیم کردستان با پرچم کُرد استقبال کرد که بسیار تعجببرانگیز بود؛ اما این همچنین شبیه به سلامی بود که به فالح الفیاض، رئیس حشدالشعبی و عمار حکیم و دیگر چهرههای عراقی ارائه شد که این نشاندهنده علاقه واقعی ایران به عراق است. عراق باید تضعیف شود، حذف شود، زیرساختهای آن به ایران برده شود و وابسته باشد. حتی مشخص نیست که آیا ایران این روزها عراق را یک دولت میداند؟ یا بیشتر شبیه به مشتری یا منطقهای است برای عملیات علیه آمریکا و قاچاق موشک و هواپیماهای بدون سرنشین؟ یا بستری برای حملات به اسرائیل و عربستان سعودی؟
بر اساس گزارشهای آنلاین ارسال شده توسط جیسون برادسکی، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله دیدار کرد. علی شمخانی، ژنرال دو ستاره ایرانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هم هست نیز با نمایندگان کلیدی ایران دیدار کرد. وی با هنیه و ظاهراً رهبر جهاد اسلامی فلسطین، زیاد النخاله و فالح فیاض از حشدالشعبی در عراق نیز دیدار کرد. به گفته رسانههای ایرانی، رئیسی از نیروهای حشدالشعبی به عنوان پشتوانه اصلی توسعه عراق نام برد که از مردم عراق در برابر توطئههای خصمانه دفاع کردهاند. فیاض با رئیسی ملاقات کرد و به نظر میرسد که آنها درباره ادامه فشار علیه آمریکا در عراق صحبت کردهاند. شمخانی همچنین با هیئت عراقی دیدار کرد و خواستار خروج نیروهای خارجی شد که منظور آمریکا است.
به نظر میرسد که ایران میخواهد کل منطقه توسط یک سری دستههای کوچک سپاهی اداره شود که اساساً به معنای انتقال منابع دولتی از دولت رسمی به واحدهای نگهبان «انقلابی» است. این همان کاری است که ایران در عراق، سوریه، لبنان و یمن انجام میدهد. این سیستم بهطور سازمانیافته منابع را غارت میکند تا منابع را به نیابتیهای خود منتقل کند، سپس از وضعیت تضعیفشده به عنوان سکوی پرتاب برای عملیات علیه سایر کشورها استفاده می کند.
این منطقه را «محور مقاومت» مینامد؛ اما درواقع محور بیثباتی و هضم آهسته کشورها با مدل سپاه است. این بدان معنا است که حزبالله در حال حاضر از لبنان قدرتمندتر است و حوثیها از یمن قویتر هستند و ایران میخواهد حشدالشعبی از عراق قویتر باشد.