روز چهارشنبه ۱۴ تیرماه در ژنو گزارش کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ارائه شد. اتحادیه اروپا نیز طی بیانیهای از رژیم ایران خواست صدور و اجرای احکام اعدام را متوقف کند و سرکوب معترضان از جمله زنان و دختران را پایان دهد.
در نشست کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد، سارا حسین، گزارش شفاهی شورای حقوق بشر را درباره اعتراضها در ایران قرائت کرد و با نامبردن از نیلوفر حامدی و الهه محمدی گفت دو روزنامهنگاری که درباره مرگ مهسا امینی و مراسم خاکسپاریاش گزارش نوشتند همچنان در زنداناند.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در گزارش خود از سرکوب خیزش سراسری ایرانیان به مسمومسازی دختران دانشآموز نیز اشاره و تاکید کرد که این مسمومسازیها بر حقوق هزاران دختر از جمله حق بر آموزش آنان تاثیر منفی دارد و این کمیته این موضوع را نیز بررسی میکند.
سارا حسین در ادامه قرائت گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل به تعطیلی کسبوکارهای مردم به بهانه حضور زنان مخالف حجاب اجباری اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران هنوز با این هیئت همکاری نکرده است.
نماینده اتحادیه اروپا نیز در نشست کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد با نامبردن از هفت معترضی که پس از قتل مهسا امینی، در پی خیزش انقلابی اعدام شدند، اعدام معترضان ایرانی در جریان خیزش سراسری را محکوم کرد و ضمن اشاره به بازداشت، سرکوب و شکنجه معترضان از جمله زنان از حکومت ایران خواست این سرکوبها را پایان دهد. اتحادیه اروپا همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواست که از آزار و اذیت خبرنگاران در داخل و خارج از کشور دست بردارد و با کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد همکاری کند.
در این نشست، نماینده اسرائیل نیز سخنرانی کرد و با انتقاد شدید از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی گفت که حکومت ایران حقوق اقلیتهای دینی و قومی را بهطور گسترده نقض میکند و دختران در ایران فقط به این دلیل که زن متولد شدهاند، با تبعیض مواجهاند.
نماینده آمریکا نیز در نشست کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد، اعدام معترضان در ایران را منزجرکننده توصیف کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران از مجازات اعدام، محاکمههای نمایشی و اعتراف اجباری به عنوان ابزاری برای سرکوب معترضان استفاده میکند و جهان در حال مشاهده این روند است.
نماینده آمریکا از کمیته حقیقتیاب نیز این سوال را پرسید که جامعه بینالمللی چگونه میتواند از جامعه مدنی در ایران حمایت کند.
نماینده بریتانیا نیز به کشتار صدها تن از معترضان در ایران و بازداشت و شکنجه آنان پس از قتل مهسا امینی اشاره کرد و گفت سال گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل قول داده بود ناظر سرکوب مردم ایران نخواهد بود. نماینده بریتانیا در ادامه افزود هفت ماه پس از آن، هنوز مردم ایران از ابتداییترین حقوق خود محروماند و باید اقدامهای جهانی در جهت اجرای عدالت برای مردم ایران و آزادی بیان در این کشور انجام شود.
نمایندگان کشورهای آلمان، فرانسه، هلند، ایتالیا، کانادا، استرالیا، فنلاند، لوکزامبورگ، لیختن اشتاین، مالت، ایرلند، کاستاریکا و اسلونی نیز در نشست کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد از جمهوری اسلامی ایران خواستند از اعدام معترضان و محکومان دیگر جرائم دست بردارد، به تبعیض و خشونت علیه زنان پایان دهد. بازداشتهای خودسرانه و اعترافگیریهای تحت شکنجه را متوقف کند. آزار و اذیت روزنامهنگاران را پایان دهد و کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد بدون قید و شرط همکاری کند.
در این نشست نمایندگان کشورهای کره شمالی، روسیه، سوریه و ونزوئلا از جمهوری اسلامی حمایت کردند.
کاظم غریبآبادی، نماینده جمهوری اسلامی ایران که در ابتدای این جلسه طی سخنانی ادعا کرده بود، تمام معترضان با «عفو» علی خامنهای آزاد شدهاند. او سپس نشست را ترک کرد و در ادامه نماینده ایران با تذکرهای فراوان به سخنان نمایندگان کشورهای مختلف اعتراض کرد و از رئیس جلسه خواست به نمایندگان کشورها تذکر بدهد از واژه «رژیم ایران» استفاده نکنند.