روزنامه بریتانیایی گاردین نوشت که بنابر گزارشهایی که دریافت کرده، تاکنون دستکم «۶۰ دانشجوی دختر» در ایران، به دلیل رعایتنکردن حجاب اجباری از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
این روزنامه بریتانیای نوشت که با ۹ دانشجوی تعلیقشده صحبت کرده که پس از تعلیق و محرومیت از دانشگاه به دلیل رعایتنکردن حجاب اجباری، نگران سرنوشت تحصیلی خود هستند.
این گزارش همچنین به نقل از چندین فعال زن، از افزایش بازداشتهای زنان جوان در ایران در ارتباط با حجاب اجباری خبر داده است.
فعالان زن همچنین در گفتوگو با این روزنامه از هشدار ماموران به زنان در مورد «عواقب جدی» رعایتنکردن پوشش اجباری خبر دادهاند.
گاردین یادآوری میکند که ویدئوهایی که اخیراً توسط شهروندان به اشتراک گذاشته شده، آزار و اذیت زنان و دختران در مترو، خیابانها و محوطه دانشگاهها توسط کمیتههای انضباطی و لباسشخصیها را نشان میدهد.
پیش از این، نهاد موسوم به «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» خبر داده بود که دستکم ۴۰ دانشجوی دختر به دلیل رعایت نکردن قوانین حجاب «بهطور مشروط» از کلاسهای درس محروم شدهاند.
هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، نیز تعداد دختران دانشجوی تعلیقی را دستکم ۶۴ و تعداد اخراجیها را سه دانشجو گزارش کرده است.
برخورد خشن ماموران حراست دانشگاه امیرکبیر بر سر #حجاب_اجباری؛ به نوشته کانال تلگرامی خبرنامه امیرکبیر دستکم یک زن در اثر این برخورد دچار حمله عصبی شد و غش کرد.
به تازگی ویدئوی دیگری از برخورد خشن ماموران حراست دانشگاه علامه طباطبایی با دانشجویان هم واکنشبرانگیز شده بود. pic.twitter.com/DahpDughh9
— RadioFarda|راديو فردا (@RadioFarda_) July 11, 2023
حکومت ایران در مقابله با زنان مخالف حجاب اجباری که بهخصوص پس از اعتراضات سراسری شمار آنها بهخصوص در شهرهای بزرگ روزافزون شده است، لایحهای را تحت عنوان «عفاف و حجاب» راهی مجلس شورای اسلامی کرده، اما بهرغم گذشت چندین ماه این لایحه همچنان در دست بررسی است.
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، روز دوشنبه ۱۹ تیر در نشست شورای عالی این قوه گفت در مذاکره با ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، تأکید کرده «که در حوزه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی و مظاهر آن قانون داریم و نباید منتظر لایحه مجلس در این خصوص باشیم چرا که ممکن است این مقوله زمانبر باشد» و «رئیسجمهور نیز از این موضوع استقبال کرد.»